Trippy.be

Sosúa

Sosúa is een stad gelegen aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Het is een plek die bekend staat om zijn prachtige stranden en levendige cultuur. Het is een populaire toeristische bestemming en trekt reizigers van over de hele wereld aan.

De stad werd gesticht in de jaren 1930 door Joodse vluchtelingen die ontsnapten aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Sosúa heeft nog steeds een grote Joodse gemeenschap en er zijn synagogen en koosjere restaurants te vinden in de stad.

Een van de grootste attracties van Sosúa zijn de prachtige stranden. Het kristalheldere water en het zachte zand maken het een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn tal van watersporten beschikbaar, zoals snorkelen en duiken, en je kunt zelfs zwemmen met dolfijnen.

Playa Sosúa is het meest authentieke strand van Sosúa, waar je het meest de typische Dominicaanse sfeer kan opsnuiven. Aangekomen op het strand, snuif je direct de typisch Dominicaanse sfeer op. Hier bevinden zich veel bars, restaurants en souvenirwinkels. Nagenoeg elke strandbar beschikt over zijn eigen ligbedjes en parasols, waar de verantwoordelijke de hele dag zorg voor je dragen (inclusief de mogelijkheid om iets te drinken of te eten). Strandverkopers zullen elke verdere behoefte trachten in te vullen, waardoor je je op Playa Sosúa nooit verveelt.

Genieten van een kokosnoot op het strand van Sosúa Beach

Strandverkopers zorgen ervoor dat je niets te kort komt

Op het strand kun je tevens een keuze maken uit een waaier aan wateractiviteiten: catamarantocht, snorkelen, bananenboot, vissen, … Doordat Playa Sosúa gelegen is aan een baai, is de zee er voldoende rustig om het hele gezin een ontspannen tijd te bezorgen.

Zicht op de baai van Sosúa. Het water is er meestal erg rustig.

Ook Playa Alicia is een prachtig strand. Het lijkt privé, maar is toegankelijk voor iedereen. Bovendien is het er erg rustig. Je moet voor een bezoekje aan dit strand wandelen naar het centrum van Sosúa en daar vlakbij het Joods monument en het Waterfront Restaurant de trappen naar het strand nemen. Hier is het meestal véél rustiger dan op Playa Sosúa. De zee is er ook iéts wilder en de strandverkopers worden deels geweerd. Ook worden hier geen wateractiviteiten aangeboden en zijn er geen strandbars – al is de doorlopend open bar van Waterfront Restaurant nooit ver weg.

Zicht op Playa Alicia vanuit Waterfront Restaurant

Dit klif zorgt voor iets onstuimiger water op Playa Alicia

Maar het is niet alleen maar strand in Sosúa. De stad heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de oorspronkelijke Taino-bevolking. Je kunt een bezoek brengen aan het Museo de la Comunidad Judía de Sosúa, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de stad. Er zijn ook veel festivals en evenementen gedurende het hele jaar, waaronder het Carnaval van Sosúa dat plaatsvindt in februari.

Als je van lekker eten houdt, dan ben je in Sosúa aan het juiste adres. Er zijn tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en internationale gerechten. Probeer zeker de verse zeevruchten die rechtstreeks uit de oceaan komen.

Als je op zoek bent naar een levendige en culturele vakantiebestemming, dan is Sosúa een geweldige keuze. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de lokale cultuur wilt verkennen of de prachtige natuur wilt ontdekken, er is voor elk wat wils in deze geweldige stad in de Dominicaanse Republiek.

 

TRIPPY Ambassadeur

Interesse om Sosúa te bezoeken?
Doe een beroep op onderstaande ambassadeur om jouw trip onvergetelijk te maken.

  • Saskia en Marc heten je graag welkom in hun Casa Veintiuno. Stranden met palmbomen en een heerlijk warm klimaat: de ideale bestemming om al uw vakantiedromen te vervullen.