Trippy.be

De 10 Populairste Accommodaties bij Landgenoten in Portugal

De website ‘Bij Landgenoten’ – gewijd aan land- en taalgenoten actief in het buitenlands toerisme – bestaat 10 jaar in 2023. De komende weken licht ‘Bij Landgenoten’ – exclusief via Trippy.be – een tipje van de sluier over de meest populaire accommodaties op de website het afgelopen decennium.

Uiteraard hoort hier een kleine kanttekening bij. Bij Landgenoten verduidelijkt: “Statistieken en cijfers zijn enkel nauwkeurig als we ze in een correct perspectief plaatsen. Belgen en Nederlanders die heel recent – en zeker pas sinds vlak vóór de Corona-periode – hun activiteiten hebben opgestart, zullen in deze lijstjes niet terug te vinden zijn. Ook zullen minder populaire regio’s in een bepaald land vanzelfsprekend minder vertegenwoordigd zijn in pop polls. Maar wie op zoek is naar een accommodatie die een gevestigde waarde is in een populaire toeristische regio én die onze bezoekers tien jaar lang wist te bekoren, zal met de resultatenlijstjes nooit bedrogen uitkomen. Overigens zal dat meestal ook worden gestaafd door de recensies die bij elke accommodatie terug te vinden zijn.”

We starten onze reeks met de 10 populairste accommodaties bij land- en taalgenoten in Portugal. Ca. 13% van de accommodaties (B&B’s, hotels, vakantiewoningen, appartementen, studio’s, campings, …) die je op ‘Bij Landgenoten’ terugvindt, bevinden zich in Portugal.

 

1. Casa dos Ninos (Algarve) – B&B

Luc en Stacey, een Vlaams-Engels echtpaar, heten je van harte welkom in hun Bed & Breakfast in de Algarve. Het is voor hen een plezier om voor jou te mogen zorgen en je een fantastische en onvergetelijke vakantie te laten beleven. Het is ten alle tijde hun engagement om je van een verzorgd en stressloos verblijf te laten genieten!

Luc & Stacey, trotse eigenaren van de meest populaire accommodatie in Portugal het afgelopen decennium op ‘Bij Landgenoten’

 

2. Quinta o Ninho (Algarve) – B&B

In het hartje van de Algarve, tussen een spinnenweb van allerlei kleine landweggetjes en authentieke banen, vind je deze B&B terug. Een bijzondere locatie die een plekje prikte in deze groene oase. Op deze unieke lap grond en onder een wolkeloze hemel komen begrippen als rust en zorgeloosheid volledig tot hun recht. Vandaar de slogan “turn moments into memories”.

 

3. Casa do Carvalho (Lissabon) – Vakantiewoning

Casa do Carvalho is een vakantiewoning met zwembad, rustig gelegen achter de groene heuvels van Lourinhã. De woning heeft drie slaapkamers en twee badkamers en beschikt over een privé zwembad. Strandgangers en surfers kunnen hun hart ophalen in Peniche, Baleal, Areia Branca, Foz do Arelho of Nazaré.

 

4. Casa Bela Moura, Boutique Hotel & Wine (Algarve) – Hotel

Casa Bela Moura staat voor Vlaamse gastvrijheid in de Algarve (Portugal). In het kleinste vier-sterren hotel van Portugal ontdek je een oase van rust en charme. Hier voel je je onmiddellijk thuis … ver weg van huis.

 

5. Quinta Serena (Zilverkust) – B&B

Bed and Breakfast Quinta Serena is een authentieke en gerenoveerde Portugese boerderij. Deze ligt te midden van de groene heuvels, op 9 km van de adembenemende Zilverkust en vlakbij tal van culturele bezienswaardigheden (b.v. Obidos, Alcobaça).

 

6. Flamboyant Boutique B&B (Zilverkust) – B&B

Flamboyant is geografisch de best gelegen bed & breakfast van de Portugese Zilverkust: met de stranden van São Martinho do Porto en Foz do Arelho als buren, in het midden tussen de kuststeden Peniche en Nazaré, naast het middeleeuwse Óbidos, omgeven door verschillende UNESCO werelderfgoedsites.

 

7. Quinta Res Ipsa (Algarve) – B&B

In Quinta Res Ipsa verblijf je in een uniek kader waar verwennerij en rust troef zijn, op slechts 20 km van de luchthaven Faro (Portugal). De B&B van Els is gelegen in het liefelijk dorpje Santa Catarina, in het oosten van de Algarve.

 

8. Quinta Charlotte (Zilverkust) – Vakantiewoning

Quinta Charlotte is een authentieke, compleet gerenoveerde hoeve die dateert uit 1903. In de bossen, op 500 meter van de Atlantische Oceaan is dit vakantiehuis gelegen tussen twee schitterende badplaatsen, het mondaine Foz do Arelho en het populaire Sao Martinho do Porto.

 

9. Quinta do Farfalho (Braga) – B&B & Vakantiewoning

Quinta do Farfalho is een knusse bed & breakfast, gelegen in Noord-Portugal op een klein uurtje rijden van de prachtige stad Porto. Heidi & Christophe heten jullie van harte welkom om mee te genieten van deze bijzondere plaats, samen met hun Maine Coon River en hondje Ella.

 

10. Quinta Laranjal da Arrabida (Setúbal) – B&B

Ann en Henk verwelkomen je graag in hun B&B gelegen in Palmela aan de rand van het natuurreservaat “Serra da Arrábida”. Verblijf in een rustig gelegen quinta aan de voet van het berggebied, omringd door olijfgaarden en in de nabijheid van prachtige stranden.


Wens je graag te verblijven bij Belgen of Nederlanders in Portugal?
ONTDEK HET VOLLEDIGE AANBOD VIA DEZE LINK.

Bovenstaand artikel dateert van 11/05/2023.

TRIPPY.BE brengt leuke reisnieuwtjes en is jouw dream catcher voor onvergetelijke uitstapjes en vakanties. Beleef het van op de eerste rij en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.