Trippy.be

Picasso Museum Málaga

Het Picasso Museum in Málaga is één van de belangrijkste culturele attracties van de stad. Het museum trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld, en is exclusief gewijd aan het leven en werk van Pablo Picasso, de beroemde Spaanse kunstenaar die in Malaga werd geboren en opgroeide.

Het museum is gevestigd in het voormalige paleis van de Graaf van Buenavista, dat in de 16e eeuw werd gebouwd en in de 18e eeuw werd verbouwd. Het gebouw heeft een prachtige Andalusische architectuur en biedt een ideale omgeving om de werken van Picasso te presenteren.

Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 200 werken van Picasso, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, keramiek en gravures. De collectie toont de verschillende stijlen en periodes van Picasso’s carrière, van zijn vroege jaren als kunstenaar in Spanje tot zijn latere jaren in Frankrijk.

Naast de vaste collectie organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen. Het biedt ook educatieve programma’s voor kinderen en volwassenen, waaronder workshops, lezingen en rondleidingen.

Het Picasso Museum in Málaga is een must-see voor kunstliefhebbers en biedt een fascinerend inzicht in het leven en werk van één van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

Je bezoek kun je voorbereiden via deze link. Je vindt er allerlei praktische info, o.a. over tentoongestelde werken, openingsuren en mogelijkheden voor een geleid bezoek. Uiteraard kun je ook online tickets bestellen en grasduinen in de online boekshop.

 

TRIPPY Ambassadeur

Interesse om Picasso Museum Málaga te bezoeken?
Doe een beroep op onderstaande ambassadeur om jouw trip onvergetelijk te maken.