Trippy.be

Medina van Marrakech

De Medina van Marrakech, ook wel bekend als de oude stad, is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Marokko en staat bekend om zijn prachtige architectuur, kleurrijke souks en bruisende sfeer. Het is één van de meest levendige en fascinerende plaatsen in heel Noord-Afrika en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

De Medina van Marrakech staat sinds 1985 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een doolhof van smalle straatjes, steegjes en pleinen die gevuld zijn met winkeltjes, restaurants, moskeeën en paleizen. De beroemdste bezienswaardigheid van de medina is het Djemaa el-Fna-plein, dat overdag een rustige plek is waar mensen samenkomen om te praten en te eten en ’s nachts verandert in een levendige bazaar met vuurspuwers, slangenbezweerders, muzikanten en straatverkopers.

De Medina van Marrakech biedt talloze andere attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Koutoubia-moskee, die naast het Djemaa el-Fna-plein ligt. Deze moskee is een van de belangrijkste religieuze monumenten in Marokko en is een prachtig voorbeeld van de Moorse architectuur. Een ander beroemd monument in de Medina is de Saaditombes, een prachtig bewaard gebleven necropolis uit de 16e eeuw.

De medina heeft ook een grote verscheidenheid aan souks (markten) waar je kunt winkelen voor een breed scala aan producten, waaronder lederwaren, keramiek, sieraden en tapijten. Het is een geweldige plek om te onderhandelen en de lokale cultuur te ervaren. Bezoekers kunnen ook traditionele Marokkaanse gerechten proberen in één van de vele restaurants of genieten van een traditionele hammam (spa) ervaring.

Eén van de meest unieke ervaringen die Marrakech biedt, is het verkennen van de traditionele riads die in de stad te vinden zijn. Riads zijn traditionele Marokkaanse huizen die zijn omgebouwd tot hotels of pensions en vaak prachtige binnenplaatsen hebben met fonteinen en weelderige tuinen.

De Medina van Marrakech is een fascinerende plek die rijk is aan geschiedenis, cultuur en architectuur. Het is een doolhof van kleurrijke straatjes en steegjes, gevuld met een schat aan bezienswaardigheden, geluiden en geuren die de zintuigen prikkelen en een onvergetelijke indruk achterlaten op elke bezoeker.

 

TRIPPY Ambassadeur

Interesse om Medina van Marrakech te bezoeken?
Doe een beroep op onderstaande ambassadeur om jouw trip onvergetelijk te maken.

  • Riad Dar Sbihi is een grote traditionele riad in Marrakech (Marokko) rond een ruime patio met 4 tuinen en een centrale fontein. Een bogengalerij rondom deze paradijselijke binnentuin geeft toegang tot de salons, 10 kamers en suites.