Trippy.be

Nationaal Park van Wasgamuwa

Het Nationaal Park van Wasgamuwa is één van de mooiste nationale parken van Sri Lanka en het stikt er bovendien niet van de toeristen. Het park is bekend omwille van zijn grote olifantenpopulatie.

Dit park, en bij uitbreiding alle nationale parken, bezoek je het best ’s morgens in alle vroegte of in de late namiddag. Ga je er in het midden van de dag, is er veel kans dat de dieren zich verschuilen voor de hitte en zich niet laten zien.

Bezoek er zeker eens een lokaal meer, waar jee – kort na zonsopgang – kan genieten van een kajaktochtje, mét schipper. Je maakt er kennis met een hele resem inheemse vogels en zal bijzonder verrast zijn als de oorverdovende stilte plots wordt doorbroken door het geplons van een krokodil die – zich bewust van nakend gevaar – veiliger oorden opzoekt…

Genieten op het meer kort na zonsopgang (1)

Genieten op het meer kort na zonsopgang (2)

Genieten op het meer kort na zonsopgang (1)

Het Nationaal Park van Wasgamuwa kun je doorkruisen we met een gehuurde safari-jeep met chauffeur én gids aan boord. Reken op een ruim 4 uur durende verrassende rit om de sfeer in het park op te snuiven, kriskras doorheen het énorm uitgestrekte park (ruim 39.000 ha) met héél veel deskundige uitleg.

Opvallend weinig toeristen zijn doorgaans aanwezig in het park. Dat is ongetwijfeld één van de redenen waarom je dieren van zó dichtbij kan gadeslaan. Maak zeker ook wat tijd vrij om te zwemmen in een rivier die het park doorkruist – al moet je wel continu checken of de aapjes er niet met je kleren vandoor gaan.

Binnen het park zelf zijn er ook overnachtingsmogelijkheden.

Het Nationaal Park van Wasgamuwa huisvest olifanten, apen, waterbuffels, herten, luipaarden, beren, en heel wat vogelsoorten en amfibieën. Het werd opgericht in 1984, als toevluchtsoord voor de dieren n.a.v. de landonteigeningen tijdens het Mahaweli Development Project. Het park is overigens niet omheind – de dieren kunnen zich dus ook buiten het park begeven, en gaan vaak op zoek naar voedsel in de rijstvelden van de omliggende dorpen.

Het Nationaal Park van Wasgamuwa kan worden bezocht tot zonsondergang en ligt in de districten Matale en Polonnaruwa.

Nationaal Park van Wasgamuwa (1)

Nationaal Park van Wasgamuwa (2)

Nationaal Park van Wasgamuwa (3)

Nationaal Park van Wasgamuwa (4)

Nationaal Park van Wasgamuwa (5)

Nationaal Park van Wasgamuwa (6)

Nationaal Park van Wasgamuwa (7)

Nationaal Park van Wasgamuwa (8)

Nationaal Park van Wasgamuwa (9)

Nationaal Park van Wasgamuwa (10)

Nationaal Park van Wasgamuwa (11)

Nationaal Park van Wasgamuwa (12)

 

TRIPPY Ambassadeurs

Interesse om Nationaal Park van Wasgamuwa te bezoeken?
Doe een beroep op onderstaande ambassadeurs om jouw trip onvergetelijk te maken.