Trippy.be

Kandy

Kandy is een prachtige stad gelegen in het hart van Sri Lanka, ongeveer 115 kilometer ten oosten van Colombo. Het staat bekend als één van de belangrijkste culturele en religieuze centra van het land, en is de thuisbasis van vele historische en religieuze bezienswaardigheden.

Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van Kandy is de Tempel van de Tand, ook wel bekend als de Sri Dalada Maligawa. Deze tempel herbergt een heilige relikwie, namelijk een tand van Boeddha, en is een belangrijke bedevaartsplaats voor boeddhisten van over de hele wereld. De tempel is prachtig versierd en bevat vele kunstwerken en artefacten uit de rijke geschiedenis van Sri Lanka.

Een andere must-see attractie in Kandy is het prachtige Koninklijk Paleis van Kandy, gelegen aan de oevers van het Kandy-meer. Het paleis werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als residentie van de koningen van Sri Lanka tot de 19e eeuw. Het paleis is nu omgebouwd tot een museum, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van de oude Sri Lankaanse koningen.

Daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden in Kandy, waaronder de botanische tuinen van Peradeniya, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige flora en fauna van Sri Lanka, en de Knuckles Mountain Range, een populaire bestemming voor trektochten en wandelingen.

Kandy is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Sri Lanka en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het heeft een rijke cultuur en geschiedenis en biedt een breed scala aan activiteiten en attracties voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Als je op zoek bent naar een unieke en fascinerende vakantiebestemming, is Kandy zeker een bezoek waard!

 

TRIPPY Ambassadeurs

Interesse om Kandy te bezoeken?
Doe een beroep op onderstaande ambassadeurs om jouw trip onvergetelijk te maken.