Trippy.be

Wandelen in de Vallei van de Drôme vanuit ‘Au Moulin d’Antan’

De streek waarin Reint en Margot – de Nederlandstalige eigenaren van Gîtes Au Moulin d’Antan – wonen, ligt op een kruispunt van landschappen. Ten noorden ligt de hoogvlakte van het Parc Naturel Régional du Vercors. Ten zuiden begint de glooiende Provence met zijn prachtige zonnebloem- en lavendelvelden. Ten oosten ligt Gap met zijn ruige massieven aan de zuidkant van de Alpen. En naar het westen stromen de rivieren de Drôme en de Rhône tussen de hellingen met wijngaarden.

Wandelen kan dus elke dag in een ander landschap. Vandaag een wandeling over een bergkam, morgen slenteren door de wijngaarden.

Afwisseling Troef

Laat je op je wandeling verrassen door de ongerepte natuur met een ongekende rijke fauna en flora. Afwisselend word je geconfronteerd met zonnebloem- en lavendelvelden, wijngaarden, walnootboomgaarden, indrukwekkende natuurmonumenten, rivieren, ruige bergtoppen en lieflijke weides.

De afwisseling, de fauna, en de flora met haar geuren en kleuren, vormen een feest voor iedere natuurliefhebber.

Er zijn mogelijkheden voor wandelaars op ieder niveau, van lichte wandelingen van anderhalf uur tot zwaardere dagtochten voor de échte liefhebbers.

De 5 vakantiehuisjes (gîtes) van Au Moulin d’Antan zijn alle comfortabel, sfeervol en volledig ingericht. Zij hebben een terras op het zuiden, een Nederlandstalig TV-zenderpakket en wifi.In iedere gîte ligt een map met regio-informatie, en tref je een map aan waarin Reint en Margot voor jullie een groot aantal wandelingen in het Nederlands hebben beschreven. Samen met de bijbehorende kaart kan men heel ontspannen zelfstandig op stap. Reint en Margot hebben de wandelingen zelf gelopen en duidelijk beschreven. Ze zijn onderverdeeld in licht, matig en zwaar. Zo krijgen gasten voorafgaand een goed advies.

Ook wandelaars die liever zonder beschrijving – maar wel met een goede wandelkaart – op stap gaan, kunnen hier hun hart ophalen.

Vanuit Au Moulin d’Antan kunnen gasten méér dan 10 verschillende wandelingen maken, variërend van een matig tot een moeilijk niveau, en van kort tot lang.

Daarnaast kun je in de directe omgeving klimmen of een via ferrata doen, met of zonder begeleiding. Ook over deze activiteiten is er informatie beschikbaar.