Trippy.be

Fietsen in het Prachtige Katharenland: een Land vol Mysteries

Het Katharenland is een regio met een prachtige geschiedenis. Deze zeer prachtige streek, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk vlakbij Carcassonne, is zowel voor de sportieve als voor de recreatieve fietser een waar paradijs. Daar er verschillende klimaatzones samenkomen, geniet deze streek van een uiterst mooi en gevarieerd landschap.

Overal lonken de Pyreneeën met uitdagende bergtoppen van meer dan 3.000 meter. Ten noorden van dit bergmassief ligt een heuvelachtig landschap met zonnige wijngaarden, lieflijke valleien, prachtige wouden met mooie meren, het onvergetelijke Canal du Midi en de uitlopers van het Centraal Massief – de Montagne Noire. Het zonnige klimaat is een goede troef om heerlijk te fietsen en te genieten van deze prachtige natuur. Van april tot november is het meestal aangenaam weer. Door het smeltwater vanuit de Pyreneeën zijn de valleien in de lente mooi groen en zijn er talrijke prachtige bloemen en planten in alle tinten te bewonderen, een waar vlinderparadijs. De zomer is aangenaam warm, daar een heerlijke bries vanuit de Middellandse Zee of vanuit de bergen het nooit te heet maakt. De herfst toont zijn prachtige kleurpallet – de wijngaarden en bossen kleuren dan rood, bruin en geel.

Je geniet niet alleen van de weelderige natuur maar ook van de niet te vergeten cultuur. Het lijkt of de geest van de Katharen nog steeds rondwaart in deze regio. De vele burchten doemen op – de bouwwerken zijn verweven met het wilde rotslandschap. De middeleeuwse mystiek is hier nog steeds voelbaar.

Dankzij de vele goed aangelegde verkeersluwe en landelijke wegen is La Monèze Basse een ideale uitvalsbasis om deze Katharenstreek per fiets te ontdekken. De accommodatie beschikt over talrijke uitgewerkte fietsroutes voor zowel de sportieve fietser, de mountainbike liefhebber en de recreatieve fietser met gewone fiets of met E-bike.

Ontdek ook de reeds uitgewerkte fietsarrangementen met of zonder begeleiding – of een pakket op maat naargelang je wensen en tempo. Verder is het mogelijk fietsen en E-bikes ter plaatse te huren.

Na een goede fietstocht kan je heerlijk genieten en ontspannen in één van de charme vakantieverblijven, allen heel goed uitgerust en zeer comfortabel. Kom je met je eigen fiets? Deze kan ook steeds veilig gestald worden.

Een fietstocht door een prachtige natuur, langs culturele hoogtepunten, in een streek vol mysterie. Deze ideale combinatie is te vinden in dit adembenemend mooie Katharenland.