Trippy.be

Cascata delle Marmore

De Cascata delle Marmore is een prachtige waterval in het hart van Italië. Gelegen in de buurt van de stad Terni, is deze waterval werkelijk een wonder van de natuur. Met een hoogte van maar liefst 165 meter is het één van de hoogste watervallen van Europa én de hoogste door mensen gerealiseerde waterval ter wereld. Kortom, een echte must-see voor bezoekers van Italië.

De aanleg van de waterval, destijds met de naam Cavo Curiano, is begonnen in 271 voor Christus in opdracht van de Romeinse consul Manius Curius Dentatus. Hierdoor werd het verloop van de Velino veranderd.

De Cascata delle Marmore is omgeven door weelderige groene bossen en een schilderachtige omgeving die je hart zal veroveren. De waterval zelf wordt gevoed door de rivier de Velino en wordt door sommigen beschouwd als één van de meest spectaculaire watervallen ter wereld. Het water dat naar beneden stroomt creëert een mistige nevel, waardoor het een magische en mysterieuze uitstraling heeft.

Een bijzonder uitzichtspunt is de Balcone degli Innamorati (Balkon der Verliefden), alleen bereikbaar via een 50 meter lange tunnel. Een ander uitzichtspunt is Specola, in 1781 in opdracht van paus Pius VI gerealiseerd. De waterval functioneert niet continu, maar wordt twee- tot driemaal per dag aangezet.

Voor bezoekers die deze adembenemende waterval willen bezoeken, zijn er verschillende praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het handig om te weten dat de waterval het hele jaar door te bezichtigen is. Echter, de openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, dus het is altijd verstandig om dit van tevoren te controleren.

Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes rond de waterval waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht en de omgeving. Er zijn routes beschikbaar voor zowel beginners als gevorderden, dus er is voor ieder wat wils. Het is ook mogelijk om een ​​rondleiding te boeken, waarbij je meer informatie krijgt over de geschiedenis en geologie van de waterval.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat er een entreegeld moet worden betaald om de Cascata delle Marmore te bezoeken. Het ticket is inclusief toegang tot de waterval en het omliggende gebied, evenals parkeerkosten. Voor de meest recente prijzen en informatie over openingstijden kun je het beste de officiële website raadplegen.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring in de natuur, dan is Cascata delle Marmore een absolute must-visit. Deze adembenemende waterval zal je zeker betoveren met zijn schoonheid en majestueuze uitstraling.

Foto: Croberto68, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

 

TRIPPY Ambassadeur

Interesse om Cascata delle Marmore te bezoeken?
Doe een beroep op onderstaande ambassadeur om jouw trip onvergetelijk te maken.

  • L’Angelo Pescatore (De Vissende Engel) bevindt zich in het groene hart van Umbrië (Italië). Hier geniet je van de rust, het ruisen van de bladeren, de muziek van de stilte en het fluiten van de vogels.